Fesyen Baju Melayu Moden Terkini dan Terbaru 2016

Fesyen Baju Melayu Moden Terkini dan Terbaru 2016. Terdapat banyak model pakaian yang telah dipakai oleh kaum perempuan. Terdapat juga sebuah pakaian adat, pakaian ke pejabat, dan pakaian untuk hari-hari special . Di sini akan menganalisis mengenai model design baju melayu moden.  Anda mungkin sudah tahu atau ada pernah memakai fesyen baju melayu. Baju melayu adalah pakaian suatu adat bagi orang-orang Melayu di pelbagai bahagian dunia. Kebanyakan penduduk masyarakat negara-negara ini juga Malaysia, Negara Brunei Darussalam dan Indonesia.

gambar baju melayu moden

baju melayu kurta moden     baju melayu moden pelikat pants

Jenis Baju Melayu Moden mempunyai bentuk memanjang yang tersendiri dari atas sehingga lutut. Ada juga yang membuat Reka bentuk diperluaskan selari dengan lutut, tetapi ini adalah sangat jarang berlaku. Dalam reka bentuk perut dan lengan biasanya telah longgar.

pakaian pengantin melayu moden terlampau

baju melayu moden mawi

Ciri-ciri unik yang lain di dalam baju melayu moden tidak mempunyai butang baju. Hiasan pada pakaian yang biasanya menggunakan sulaman dan direnda berakhir. Pakaian ini telah dibuat menggunakan pelbagai jenis fabrik. Kerana pakaian ini tidak lama sehingga hujung belakang kemudian mengambil yang rendah. Pakaian ini boleh dipanggil juga sebagai puncak baju.

jenis baju melayu moden

baju melayu moden kontemporari

Walaupun baju melayu ke dalam salah satu pakaian tradisional, tetapi ia telah banyak dibangunkan Reka bentuk. Pakaian ini telah pun digunakan untuk pakaian seharian di negara-negara di Asia untuk pelbagai tujuan. Terdapat juga baju melayu untuk kanak-kanak. Itu adalah maklumat terakhir tentang fesyen baju melayu moden terkini.

baju melayu potongan moden

another tags:

Fesyen Baju Melayu Moden Terkini dan Terbaru 2016 | admin | 4.5